Tips bij letselschade

4 Tips bij letselschade

Letselschade is niet iets waar je elke dag mee te maken krijgt. Mocht je onverhoopt toch slachtoffer worden van een verkeersongeval, bedrijfsongeval of medische fout, dan is het handig om te weten wat je het beste kunt doen en waar je op moet letten.

Tips Letselschade

Tip 1: Zoek medische hulp
Meld je nadat je letsel hebt opgelopen zo spoedig mogelijk bij een arts, bijvoorbeeld je huisarts of de afdeling spoedeisende hulp van een ziekenhuis. Als je klachten ervaart is het namelijk belangrijk dit direct vast te laten leggen. Zo kan er gedurende het proces geen twijfel ontstaan over de vraag of er een ongeval heeft plaatsgevonden, en of het letsel daadwerkelijk voortkomt uit het ongeval.

Tip 2: Verzamel bewijs
Als slachtoffer van letselschade kun je de andere partij aansprakelijk stellen. Om aanspraak te maken op een vergoeding voor de opgelopen schade moet je bewijs leveren. Je moet zowel de aansprakelijkheid van de andere partij als jouw letsel en jouw schade kunnen bewijzen. Daarom is het belangrijk om vanaf het moment van het ongeval alles nauwkeurig bij te houden. Noteer welke kosten je hebt gemaakt en wanneer je bij wie onder behandeling bent geweest. Maar bijvoorbeeld ook welke activiteiten je door je letsel niet meer kunt uitvoeren.

Tip 3: Schakel juridische hulp in
Om zeker te weten dat je krijgt waar je als slachtoffer recht op hebt, is het verstandig om juridische hulp in te schakelen. Een belangenbehartiger die gespecialiseerd is in letselschade kent het schaderegelingspraktijk op zijn duimpje. Hij loodst je door het hele schaderegelingstraject, neemt je als het ware bij de hand en behoed je voor misstappen. Hij kan je adviseren en helpen bij het verzamelen van bewijs en zal je belangen behartigen in de onderhandelingen met deskundige en kritische verzekeraars of andere partijen. Ga daarbij niet over één nacht ijs en maak een weloverwogen keuze. Informeer bijvoorbeeld naar de werkwijze. En kijk of je wel een goed gevoel hebt bij de desbetreffende persoon.

Tip 4: Denk goed na voordat je een definitieve regeling treft
Bij de onderhandelingen over een schadevergoeding wordt o.a. rekening gehouden met eventuele risico's voor de toekomst. Denk aan een verhoogde kans op arbeidsongeschiktheid of verergering van je klachten op oudere leeftijd. Dergelijke risico's kunnen aanleiding geven om bij de onderhandelingen een hogere schadevergoeding te claimen. Wanneer de risico's echter moeilijk in te schatten zijn of je nog erg jong bent, is het soms beter om een voorlopige regeling te treffen met de verzekeraar in plaats van een definitieve. Dit wordt een regeling met een voorbehoud genoemd. Je kunt dan op een later moment aanvullende schadevergoeding claimen, als die verhoogde risico's zich aandienen. Laat je hierover en hierbij goed adviseren door je belangenbehartiger.

Om zeker te weten dat je krijgt waar je als slachtoffer recht op hebt, is het verstandig om juridische hulp in te schakelen

Waarom Maximus Letselschade B.V. ?

Wij hebben de juiste contacten en specialisten om u van het juiste advies te voorzien. Slachtoffers hebben juist na een ongeval rust nodig om weer te kunnen herstellen. De soms veelomvattende correspondentie met verzekeraars of anderen over aansprakelijkheid en het verhalen van de schade is dan niet een onderwerp waar slachtoffers blij van worden. U hoeft zich geen zorgen te maken, Schadebureau Maximus is uw partner in dit stuk en zal u blijven ondersteunen.

Expertise

Schadebureau Maximus is gespecialiseerd in de regeling van schades ontstaan door sport, werk, een medische fout en letsel- en overlijdensschaden.

Vakkundig

Wij behartigen de belangen van slachtoffers en naasten wanneer er sprake is van letselschade of overlijden. Onze specialisten staan voor u klaar!

Persoonlijk

Bent u niet in staat zichzelf te verplaatsen? Of vindt u het juist prettiger om in uw eigen vertrouwde omgeving af te spreken? Geen probleem, wij komen naar u toe!

Snelle afhandeling

Wij onderhouden de contacten voor u en houden u op de hoogte van de voortgang. Uw schadeafhandeling doen wij in een zo kort mogelijke tijd.

Bel mij terug
Bel mij terug

Heeft u een vraag voor of interesse in onze schade diensten? We bellen u graag terug voor een vrijblijvend persoonlijk advies.