Letselschade door Medische fout Utrecht

Een arts of andere zorgverlener moet zijn of haar werk naar behoren uitvoeren. Er is sprake van een medische fout als redelijkerwijs van de arts had mogen worden verwacht dat hij de ingreep of behandeling anders had moeten uitvoeren.

Letselschade door medische fout Utrecht

Het is bij medische fouten vaak moeilijk vast te stellen wie daarvoor verantwoordelijk is en wie aansprakelijk gesteld kan worden. Bij instellingen als ziekenhuizen wordt het ziekenhuis aansprakelijk gesteld voor de fouten van alle medewerkers, ook als zij niet meer in dienst zijn.

Om te kunnen beoordelen of een arts een fout heeft gemaakt, moet worden vastgesteld of de arts zorgvuldig heeft gehandeld volgens de normen van de beroepsgroep.

Als een medische behandeling een slecht resultaat oplevert, betekent dat niet altijd dat er een medische fout is gemaakt. Fout gegaan betekent dus niet automatisch fout gedaan. Er kan bijvoorbeeld ook sprake zijn van een complicatie waar de arts niets aan kan doen. Daarnaast is de arts niet verantwoordelijk voor de armbreuk.


Het komt wel eens voor dat er direct na het ongeval veel onkosten zijn zoals medische kosten, reiskosten of kosten voor het inschakelen van huishoudelijke hulp. Ook andere schadeposten direct na de medische fout of in de verdere toekomst kunnen een rol spelen. Soms ontstaan problemen op het werk.

Samen met u zal Maximus Letselschade onderzoeken of de arts aansprakelijk is. Wij zullen moeten bewijzen dat de arts onzorgvuldig heeft gehandeld en dat de schade die u lijdt, is veroorzaakt door de fout van de arts. Onze medisch adviseur zal alle medische aspecten voor u beoordelen en vervolgens zal Maximus Letselschade dan beoordelen of de arts of het ziekenhuis aansprakelijk gesteld kan worden. Als Maximus Letselschade van mening is dat de arts inderdaad een fout heeft gemaakt, dan stelt Maximus Letselschade het ziekenhuis aansprakelijk voor de schade en regelt dan doorgaans de schade met de beroepsaansprakelijkheidsverzekeraar van het ziekenhuis.

Waarom Maximus Letselschade B.V. ?

Wij hebben de juiste contacten en specialisten om u van het juiste advies te voorzien. Slachtoffers hebben juist na een ongeval rust nodig om weer te kunnen herstellen. De soms veelomvattende correspondentie met verzekeraars of anderen over aansprakelijkheid en het verhalen van de schade is dan niet een onderwerp waar slachtoffers blij van worden. U hoeft zich geen zorgen te maken, Schadebureau Maximus is uw partner in dit stuk en zal u blijven ondersteunen.

Expertise

Schadebureau Maximus is gespecialiseerd in de regeling van schades ontstaan door sport, werk, een medische fout en letsel- en overlijdensschaden.

Vakkundig

Wij behartigen de belangen van slachtoffers en naasten wanneer er sprake is van letselschade of overlijden. Onze specialisten staan voor u klaar!

Persoonlijk

Bent u niet in staat zichzelf te verplaatsen? Of vindt u het juist prettiger om in uw eigen vertrouwde omgeving af te spreken? Geen probleem, wij komen naar u toe!

Snelle afhandeling

Wij onderhouden de contacten voor u en houden u op de hoogte van de voortgang. Uw schadeafhandeling doen wij in een zo kort mogelijke tijd.

Bel mij terug
Bel mij terug

Heeft u een vraag voor of interesse in onze schade diensten? We bellen u graag terug voor een vrijblijvend persoonlijk advies.