Letselschade door beroepsziekte

Beroepsziekte

Aansprakelijkheid bij letselschade door beroepsziekte
Bij sommige beroepen loop je een verhoogd risico op een beroepsziekte. Bijvoorbeeld doordat je met gevaarlijke stoffen werkt. Heb je dan recht op een schadevergoeding van je werkgever?

Omstandigheden bepalend voor schadevergoeding
Stel je werkt jarenlang met giftige stoffen en je krijgt daardoor een ernstige ziekte, letselschade door een beroepsziekte dus. Je werkgever kan in sommige gevallen aansprakelijk zijn. In de regel zal de werkgever aansprakelijk zijn wanneer hij wist of behoorde te weten dat de stoffen gevaarlijk waren en het risico op ziek worden vergrootten. De omstandigheden waaronder jij moest werken zijn daarbij bepalend.

Als blijkt dat de letselschade en beroepsziekte ontstaan is door onveilige werkomstandigheden, dan is je werkgever volledig aansprakelijk. Hij is dan verplicht om de schade te vergoeden. Als jij echter expres zeer onvoorzichtig bent geweest of de veiligheidsvoorschriften niet bent nagekomen, dan is er sprake van grove schuld of opzet. In dat geval is je werkgever niet aansprakelijk en ben je zelf verantwoordelijk voor de gevolgen van de beroepsziekte.

Als blijkt dat de beroepsziekte ontstaan is door onveilige werkomstandigheden, dan is je werkgever volledig aansprakelijk

Waarom Maximus Letselschade B.V. ?

Wij hebben de juiste contacten en specialisten om u van het juiste advies te voorzien. Slachtoffers hebben juist na een ongeval rust nodig om weer te kunnen herstellen. De soms veelomvattende correspondentie met verzekeraars of anderen over aansprakelijkheid en het verhalen van de schade is dan niet een onderwerp waar slachtoffers blij van worden. U hoeft zich geen zorgen te maken, Schadebureau Maximus is uw partner in dit stuk en zal u blijven ondersteunen.

Expertise

Schadebureau Maximus is gespecialiseerd in de regeling van schades ontstaan door sport, werk, een medische fout en letsel- en overlijdensschaden.

Vakkundig

Wij behartigen de belangen van slachtoffers en naasten wanneer er sprake is van letselschade of overlijden. Onze specialisten staan voor u klaar!

Persoonlijk

Bent u niet in staat zichzelf te verplaatsen? Of vindt u het juist prettiger om in uw eigen vertrouwde omgeving af te spreken? Geen probleem, wij komen naar u toe!

Snelle afhandeling

Wij onderhouden de contacten voor u en houden u op de hoogte van de voortgang. Uw schadeafhandeling doen wij in een zo kort mogelijke tijd.

Bel mij terug
Bel mij terug

Heeft u een vraag voor of interesse in onze schade diensten? We bellen u graag terug voor een vrijblijvend persoonlijk advies.