Letselschade door dieren

Dieren

Wanneer je wordt aangevallen door een hond of een trap krijgt van een paard kun je ernstig letsel oplopen. Bijtwonden in je been of erger nog, in je gezicht zijn traumatisch. Ook de trap van een paard kan ernstig letsel tot gevolg hebben. Het dier kun je daarvoor niet aansprakelijk stellen, zijn eigenaar/bezitter wel. In de wet is namelijk geregeld dat de bezitter aansprakelijk is voor letselschade door dieren, schade die het dier heeft berokkend uit ‘eigen energie van het dier’ dus.

Onder bezitter wordt verstaan degene die het dier onder zich heeft c.q. daar de verantwoording over draagt. Vaak is dat ook de eigenaar, maar dat hoeft niet. ‘Uit eigen energie’ van het dier wil zeggen dat het letselschade werd veroorzaakt doordat het dier ‘zomaar’ en zonder dat het daartoe werd aangestuurd of bevolen, gedrag vertoonde waardoor het letsel is ontstaan. Een beveiligingshond die op commando een dief te grazen neemt doet dit niet uit eigen energie. Maar een hond die totaal onverwacht een kind bijt dat voorbij loopt, doet dit uit eigen energie en in dat geval is de bezitter aansprakelijk.

Deze vorm van aansprakelijkheid betreft een zogenaamde risicoaansprakelijkheid. Daarbij is niet van belang of de bezitter schuld treft voor het ontstaan van de schade of het letsel. Ook al kan hij er zelf niks aan doen dat de hond heeft gebeten of het paard heeft getrapt, omdat hij bezitter is, is hij aansprakelijk, verantwoordelijk. Dat is als zodanig geregeld in onze wet. De bezitter heeft wat dat betreft ook weinig mogelijkheden onder die aansprakelijkheid uit te komen. Heeft u vragen over letselschade door dieren? Neem dan contact op met Schadebureau Maximus.

Het kan zijn dat u bijvoorbeeld gebeten wordt door een loslopende hond. En als vervolg kunt u een tijdje niet werken.

Waarom Maximus Letselschade B.V. ?

Wij hebben de juiste contacten en specialisten om u van het juiste advies te voorzien. Slachtoffers hebben juist na een ongeval rust nodig om weer te kunnen herstellen. De soms veelomvattende correspondentie met verzekeraars of anderen over aansprakelijkheid en het verhalen van de schade is dan niet een onderwerp waar slachtoffers blij van worden. U hoeft zich geen zorgen te maken, Schadebureau Maximus is uw partner in dit stuk en zal u blijven ondersteunen.

Expertise

Schadebureau Maximus is gespecialiseerd in de regeling van schades ontstaan door sport, werk, een medische fout en letsel- en overlijdensschaden.

Vakkundig

Wij behartigen de belangen van slachtoffers en naasten wanneer er sprake is van letselschade of overlijden. Onze specialisten staan voor u klaar!

Persoonlijk

Bent u niet in staat zichzelf te verplaatsen? Of vindt u het juist prettiger om in uw eigen vertrouwde omgeving af te spreken? Geen probleem, wij komen naar u toe!

Snelle afhandeling

Wij onderhouden de contacten voor u en houden u op de hoogte van de voortgang. Uw schadeafhandeling doen wij in een zo kort mogelijke tijd.

Bel mij terug
Bel mij terug

Heeft u een vraag voor of interesse in onze schade diensten? We bellen u graag terug voor een vrijblijvend persoonlijk advies.