Letselschade door verkeersongeval

Verkeersongeval

Hoe voorzichtig je ook in het verkeer bent, een verkeersongeluk zit in een klein hoekje. De gevolgen van een aanrijding kunnen ernstig zijn. Maar wie is er aansprakelijk als jij gewond raakt? En wie betaalt de kosten voor je medische behandeling of voor je juridische hulp? Bij letselschade door verkeersongeval heeft u vaak ondersteuning nodig.

Aansprakelijkheid bij letselschade door verkeersongeval
Letselschade door verkeersongeval is een vervelende situatie, Maximus ondersteund u in het gehele proces. De beoordeling van aansprakelijkheid bij ongevallen in het verkeer gebeurt op basis van de algemene verkeersregels. Word je bijvoorbeeld van achteren aangereden tijdens het wachten bij een rode stoplicht, dan zal die ander aansprakelijk zijn voor de aanrijding en jouw letselschade. Maar niet altijd is het zo duidelijk en moet op basis van nader onderzoek worden beoordeeld wie fout is geweest. Dat kan lange tijd in beslag nemen, zeker wanneer niet goed achterhaald kan worden hoe een aanrijding kon plaatsvinden. In die gevallen is het belangrijk dat je met een goede juridische ondersteuning de waarheid alsnog boven water krijgt, wil je jouw letselschade vergoed kunnen krijgen.

Aansprakelijkheid niet altijd duidelijk
Bij letselschade door verkeersongeval is de aansprakelijkheid niet altijd duidelijk. Soms is het onduidelijk hoe een ongeval is ontstaan. Of leggen de bij het ongeval betrokken partijen tegenstrijdige verklaringen af. Dan is het lastig om na te gaan wat er precies is gebeurd, en ook niet eenvoudig te bepalen wie (de meeste) schuld heeft aan het ongeval, ofwel wie aansprakelijk is. Kan niet worden achterhaald wie aansprakelijk is, wordt de toedracht van een aanrijding door de andere verkeersdeelnemer ontkent of geeft hij daarover een andere verklaring, dan zal met nadere rechtsmiddelen onderzocht moeten worden of er meer informaties c.q. bewijs over de toedracht boven water kan worden gekregen. Dat kan bijvoorbeeld met een voorlopig getuigenverhoor of met een verkeersongevallenanalyse door een daarin gespecialiseerd bureau.

Kwetsbare verkeersdeelnemers worden in bescherming genomen tegen sterke weggebruikers. Bij een verkeersongeluk waarbij deze twee partijen betrokken zijn gelden namelijk speciale regels voor aansprakelijkheid en schadevergoeding.

Indien een aanrijding plaatsvindt tussen gelijkwaardige verkeersdeelnemers, dus bijvoorbeeld tussen twee auto's of tussen twee fietsers, gelden er geen speciale aansprakelijkheidsregels, maar dient aan de hand van de normale verkeersregels te worden beoordeeld wie (het meeste) in de fout is gegaan.

Aansprakelijkheid: de basis voor schadevergoeding
Staat aansprakelijkheid eenmaal vast, dan betekent dit dat je schade als gevolg van de aanrijding wordt vergoed door de verzekeraar van de aansprakelijke partij. Is de aansprakelijkheid voor 100% erkend, dan zal je schade volledig worden vergoed. Komt de aansprakelijkheid bijvoorbeeld voor maar 50% vast te staan, omdat je zelf ook erg onvoorzichtig bent geweest, dan wordt dus ook maar 50% van je schade vergoed.

Schadevergoeding: wie eist die bewijst
Als slachtoffer van een aanrijding die vergoeding verlangt van zijn schade, ben je de eisende partij. Dat betekent dat je de schade die je lijdt zult moeten aantonen. Bovendien zal alleen de schade vergoed worden die een gevolg is van de aanrijding.

Als het ongeval is veroorzaakt door de schuld van een ander, kan Maximus de verzekeraar van de tegenpartij aansprakelijk stellen en schadevergoeding vorderen.

Het komt wel eens voor dat er direct na het ongeval veel onkosten zijn zoals de schade aan uw voertuig of kleding, reiskosten, medische kosten of kosten voor het inschakelen van huishoudelijke hulp. Ook andere schadeposten direct na het ongeval of in de verdere toekomst kunnen een rol spelen. Soms ontstaan problemen op het werk.

Maximus Letselschade inventariseert samen met u de letselschade en de verdere problemen en probeert daarvoor oplossingen te vinden. Letselschade door verkeersongeval is een van onze werkgebieden waar wij in gespecialiseerd zijn, neem contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Maximus Letselschade inventariseert samen met u de schade en de verdere problemen en probeert daarvoor oplossingen te vinden.

Waarom Maximus Letselschade B.V. ?

Wij hebben de juiste contacten en specialisten om u van het juiste advies te voorzien. Slachtoffers hebben juist na een ongeval rust nodig om weer te kunnen herstellen. De soms veelomvattende correspondentie met verzekeraars of anderen over aansprakelijkheid en het verhalen van de schade is dan niet een onderwerp waar slachtoffers blij van worden. U hoeft zich geen zorgen te maken, Schadebureau Maximus is uw partner in dit stuk en zal u blijven ondersteunen.

Expertise

Schadebureau Maximus is gespecialiseerd in de regeling van schades ontstaan door sport, werk, een medische fout en letsel- en overlijdensschaden.

Vakkundig

Wij behartigen de belangen van slachtoffers en naasten wanneer er sprake is van letselschade of overlijden. Onze specialisten staan voor u klaar!

Persoonlijk

Bent u niet in staat zichzelf te verplaatsen? Of vindt u het juist prettiger om in uw eigen vertrouwde omgeving af te spreken? Geen probleem, wij komen naar u toe!

Snelle afhandeling

Wij onderhouden de contacten voor u en houden u op de hoogte van de voortgang. Uw schadeafhandeling doen wij in een zo kort mogelijke tijd.

Bel mij terug
Bel mij terug

Heeft u een vraag voor of interesse in onze schade diensten? We bellen u graag terug voor een vrijblijvend persoonlijk advies.